NPO
NTR

 

Lillianne Ploumen, Eva Wiessing en Marc van der Linden behoren tot de dertig prominenten die dit jaar meedoen aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De jaarlijkse spellingtoets beleeft zijn 24e editie. Deze wordt woensdag 18 december uitgezonden bij de NTR op Nederland 1.

 

De presentatie is als vanouds in handen van Philip Freriks en Martine Tanghe. De jury staat evenals vorig jaar onder leiding van de bekende advocaat Inez Weski.

 

Prominenten die hun deelname al hebben toegezegd zijn:

 

Karin Amatmoekrim (schrijfster/letterkundige), Martijn van Dam (Tweede Kamerlid PvdA), Esther Gerritsen (schrijfster), Marc van der Linden (hoofdredacteur 'Royalty'), Ellie Lust (woordvoerster politie Amsterdam-Amstelland), Lilianne Ploumen (Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Bryan Roy (voormalig topvoetballer), Carola Schouten (Tweede Kamerlid Christen Unie), Mai Spijkers (uitgever), Jeroen van der Veer (voormalig CEO Koninklijke Shell), Bas van Werven (presentator 'Een Vandaag') en Eva Wiessing (verslaggeefster NOS Journaal). Ook Bart Chabot (dichter/schrijver) is er gelukkig weer bij!

 

Ook u kunt als deelnemer in prachtige Eerste Kamer zitten!

 

Dertig bekende Nederlanders en Vlamingen gaan het opnemen tegen dertig spellingkenners, die zich plaatsen via een voorronde in De Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen. Stuur de opgave in die vandaag in de krant staat. Meedoen kan ook via internet en via twitter (het Twictee). Meer informatie.