NPO
NTR

 

De NTR is partner in een nieuw Groot Taalonderzoek met als doel het in kaart brengen van het Nederlands anno 2013. Hoeveel woorden kennen Friezen wel, maar Brabanders niet? En hebben Nederlanders een grotere woordenschat dan Vlamingen? Doe de woordenschattest op www.wetenschap24.nl/taalonderzoek

 

Deelnemers met de hoogste score maken kans om mee te doen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal!

 

Het Groot Taalonderzoek is een initiatief van NTR, VPRO en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Onder leiding van taalonderzoekers van de Universiteit van Gent is een test ontwikkeld om te meten hoeveel woorden iemand kent. De resultaten worden bekend gemaakt in het najaar van 2013 in een speciale aflevering van het wetenschapsprogramma Labyrint (NTR/VPRO) die ook bij Canvas te zien zal zijn.

 

Bovendien worden de resultaten gepubliceerd in de Volkskrant en De Morgen.