NPO
NTR

 

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor de 22e keer!

 

Thomas van Luyn, Margriet Brandsma, Brainpower, Sybrand van Haersma Buma, Bart Chabot en Peter Buwalda behoren tot de dertig prominenten die dit jaar meedoen aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

 

De jaarlijkse spellingtoets beleeft zijn 22e editie en wordt woensdag 14 december uitgezonden bij de NTR op Nederland 1. De presentatie is wederom in handen van Philip Freriks. De tekst van Het Groot Dictee wordt dit jaar geschreven door Arnon Grunberg. De jury staat onder leiding van een nieuwe voorzitter, advocaat Inez Weski.

 

Aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal doen dertig bekende Nederlanders en Belgen mee. Zij nemen het op tegen dertig spellingkenners, die zich plaatsen via voorronden in de Volkskrant en de Belgische krant De Morgen.