NPO
NTR

 

bart_chabotAlle prominenten van de jublileumeditie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal zijn inmiddels bekend. Het zijn kandidaten die in de rijke geschiedenis van het tv-dictee reeds een keer eerder in de bankjes van de Eerste Kamer zaten. Bart Chabot was zelfs bij alle eerdere edities present!

 


Voor Nederland
 doen mee: Frits Barend (journalist), Bart Chabot (schrijver/dichter/performer), Nelli Cooman (voormalig atlete), Boris Dittrich (voormalig Kamerlid D66, thans ‘Advocacy Director’ van Human Rights Watch), Kathleen Ferrier (Tweede Kamerlid CDA), Annemarie van Gaal (zakenvrouw/uitgever), Thom de Graaf (burgemeester Nijmegen), Theo Hiddema (advocaat), Catherine Keyl (presentatrice/columniste), Sara Kroos (cabaretière), Frank Lammers (acteur), Koos Postema (journalist/oud-presentator), Anniko van Santen (presentatrice), Wouke van Scherrenburg (oud-parlementair journalist), Jan Siebelink (schrijver), Jan Siemerink (oud-tennisser/tenniscoach), Mirjam Sterk (Tweede Kamerlid CDA), Inez Weski (advocate), Frits Wester (parlementair verslaggever RTL), Nilgün Yerli (cabaretière/schrijfster) en Fred Teeven (Tweede Kamerlid VVD).

 


Namens België
 treden in het strijdperk: Saskia De Coster (schrijfster/beeldend kunstenaar), Inge Heremans (grafisch vormgeefster), Patrick de Witte (columnist/ tv-maker), Geert Lambert (politicus), Jef Rademakers (journalist/dichter/schrijver/producent), Jan Van den Breghe (journalist/royalty watcher), Saartje Vandendriessche (presentatrice), Jan Verheyen (regisseur) en Goedele Wachters (nieuwslezeres VRT).

 

De prominente deelnemers nemen het op tegen de dertig spellingkenners die zich via voorronden in de Volkskrant en de Belgische krant De Standaard hebben geplaatst.