NPO
NTR

 

De 18e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal is uitgezonden op 19 december om 20.30 uur op Nederland 1.

 

jan_wolkersDe weduwe van de in oktober overleden schrijver Jan Wolkers, heeft het dictee dat haar man schreef voorgelezen. Zij deed dat aan het begin van de tv-uitzending op woensdag 19 december op Nederland 1. Daarna namen Philip Freriks en de Vlaamse presentatrice Martine Tanghe het dicteren over. Karina Wolkers zal ook deel uitmaken van de jury. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal beleefde alweer zijn achttiende jaargang. Dertig bekende Nederlanders en Vlamingen deden de ultieme spellingtoets in de statige ambiance van de Eerste Kamer der Staten Generaal op het Haagse Binnenhof. Zij namen het op tegen dertig taaltalenten, die zich door de voorronden van de Volkskrant en de Belgische krant De Standaard hebben heen geschreven. Op zaterdag 15 december gingen 60 kinderen hen voor in het Kinderdictee op Z@pp (Nederland 3).